Přemek by měl ze mě radost...

21. září 2014 v 14:26
....který Přemek ? No jasně milovaný i nenáviděný Přemek Podlaha, právě ten by měl ze mě radost, že ty jeho pořady jsou k něčemu a byl by ješitnější ještě víc. Už půl roku intenzívně projíždím realitní kanceláře a sháním nám zahrádku s chalupou, chci se totiž na jaře stát chalupářem. Už proběhlo pár návštěv a po každodenním hledání už přesně vím, co chci a co nechci, nyní mám v hledáčku jednu hodně pěknou zahradu, tak uvidíme....
...a ikdyž ještě nejsem vlastníkem žádného lánu úrodné půdy, jezdím dvakrát ročně na Zahradu Čech do Litoměřic, abych přesně zjistila, co mě zajímá víc...traktor nebo sazenice nebo hlízy nebo stromky / samozřejmě psáno s nadsázkou/...
... na této fotografii sedím v soutěžní zahradě a byla to moje favoritka, byla přesně podle mého gusta.

....soutěžení o nejkrásnější zahradu byla moc pěkná akce, každý si mohl vybrat tu svou, rozhodně nikdo neodcházel bez nějaké emoce, protože zde bylo všeho bohatě od klasiky po extravaganci...


...taková ta klasika od burčáku, koření, trdelníku, maďarského gulášku přes sekačky, pily, bazény a ani letos nechyběl útulek s krásnými kočičkami bez domova, popovídala jsem si s majitelkou / přispěla na baštu / a doslova a do písmene pelášila pryč, protože ještě pět minut a k naši třem by přibyla další / zdravý rozum vyhrál /....


...dnes tolik moderní dýně...jako malé děcko jsem znala jen odporný dýňový kompot, dnes jsou dýně a vůbec tykvovitá zelenina nedílnou součástí našeho jídelníčku, dělám nejraději polévku se sojovou šlehačkou a miluju si dýní jen tak upéct na troše olivového oleje se špetičkou uzené soli...


...no a jaká by byla Zahrada Čech bez jiřinek...letos to bylo hodně slabé, rostliny byly nádherně zelené, bohaté, ale proti jiným rokům málo květů, přesto se umodřilo počasí, vylezlo sluníčko a celé odpoledně měli všichni chapuláři, zahrádkáři, kutilové, čumilové, gurmáni a gurmeti důvod se radovat, nakupovat nebo jen lelkovat...


...tak zase na jaře a doufám, že už si povezu domů první motyku...
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kitty Kitty | E-mail | Web | 21. září 2014 v 14:58 | Reagovat

Ahoj. Přeju ti výlet za inspirací. Ale dej pozor, aby sis nevybrala příliš náročnou a velikou zahrahu. Zatím jsi fit, jak vidím, ale jednou by ti to mohlo přerůst přes hlavu. Jako u nás.
Ale vidím, že máš pokrmy z dýní zmáknutý. Tak poraď, jak "mimo na dýňový kompot" spotřebovat pro dva lidi asi třicet menších zelených a tři bachratý těžký dýně Goliáše. Některý jsem sklidila dřív než měly být a začínají měknout. V tom případě obohatí kompost. Ale daly by se nějak uvařit na papu. Poradíš?
Jinak - na motyce nešeštři. Nejlíp je vyfasovat starou domácí motyku, co je časem prověřená. Ty moderní za chvílu ulítnou, nebo jsou těžký, nebo.... a nebo... Přeju šťastnou volbu - tak i tak ;-)  :-D

2 beallara beallara | 21. září 2014 v 20:49 | Reagovat

[1]:Je to přesně, jak jsem psala...chci něco rozumného a nenáročného, chci si to užít a né trpět,také přihlížím na fakt, že roky běží, vážení a za pár let by to nebyla zábava,ale utrpení.
Já nejčastěji dělám polévku, ale mám ji ráda zapečenou s česnekem a se sýrem, nebo nadrobno nasekanou a orestovanou do těstovin,nemám totiž problém, že bývá nasládlá, někomu to vadí,ale když se dobře okoření /uzená sůl např./,je to mlaskačka.Takže se jí vůbec neboj, vlastně jde přidat všude :-)  :-)  :-)
No budu si muset koupit svoji vlastní motyku, nemám už po kom vyfasovat starou :-( ,ale to nevadí, pevně věřím, že to zvládnu, ale stejně děkuji :-)  :-)  :-)

3 Meduňka Meduňka | Web | 21. září 2014 v 23:23 | Reagovat

Mě by Přemek určitě nepochválil. Přemek by možná i zaplakal :D. Zahradničím už asi 20 let, to počáteční nadšení si ještě pamatuju a tobě ho docela závidím. ;-)Ať ti vydrží co nejdýl.

4 Ajka Ajka | E-mail | Web | 22. září 2014 v 2:01 | Reagovat

To by určitě měl ;-)
Jsem zvědavá jak budeš zahradničit ;-)
A taky jak budeš bojovat se slimáky :-D
S tím špenátem ani nevím .... možná za to může fyzika, že se v tý troubě odpařuje, nebo je to tím, že je hlubokozmražený ... rozmražovala jsem ho jen jednou, já ten granulovaný používám jen na plnění a na normální vaření kupuju obyčejný, ale řekla bych že pustil míň vody než ten obyč. No a ten obyč jsem ještě do sekaný nestrkala ... no asi zkusím a uvidím jestli to bude stejné :-D

5 beallara beallara | 22. září 2014 v 7:33 | Reagovat

[3]: Do karet mi hraje fakt, že doba , kdy jsem musela zvládnout všechno a všechny je pryč a jsem maličko rozumnější. Nechci nic, kde budu otročit, chci vypnout a vypustit hlavu, né duši :-D

6 beallara beallara | 22. září 2014 v 7:41 | Reagovat

[4]: Pro radost mi úplně stačí housenky na muškátech, které jsem si letos tedy vybrala vrchovatě, anglické mi zežraly skoro celé, moc jim tato odrůda chutná, takže na slimáky se taky těším, v sobotu na hřbitově jsem jich několik " očesala " z japonské myrty :-D
Ajko, mě ta sekaná inspirovala,jenže já mražený špenát vůbec nepoužívám, kupuju jenom čerstvý a nebo mražený listový, ale myslím si, že když by se ten listový hodil na cibulku a orestoval, že by byl také super :-?

7 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 22. září 2014 v 8:16 | Reagovat

To nad mojí by Přemek asi taky zaplakal :-D Ale jinak jsem šťastná za malý domeček a malou zahrádku ;-)  :-D Tak ti přeji, ať se ti to splní ;-)  :-)

8 valin valin | Web | 22. září 2014 v 11:31 | Reagovat

Tak ať máš šťastnou ruku při výběru pozemku a ne jako můj drahý, když zakoupil pozemek hodnocený jako bonita A a při tom se na něm nedá prakticky pěstovat vůbec nic. Půda je kamenitá, na kopci a tak vyrostou jen nejodolnější jak kytky, tak zelenina... :-D  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama